2 lžíce krémžské hořčice, 2 lžíce dijonské hořčice hrubozrnné, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce medu, špetka tymiánu, špetka čerstvé posekané rozmarýny. Nechala jsem odležet jen dvě hodiny, nebyl čas a potom jsme grilovali. Větší dobrotu jsem už dlouho nejedla. K tomu jsem upekla domácí chléb :
3 hrnky mouky (2 hrnky hladké a 1 hrnek celozrnné pšeničné nebo špaldy a nebo žitné, 3/4 kostky droždí, 1,5 lžičky soli ( pozor,aby se nepotkala s droždím, jinak nekyne), 1,5 hrnku teplé vody, špetku cukru na droždí, nechat vzejít kvásek, přidávám slunečnicové semínko, lněné semínko a špetku kmínu. Nechám asi tak dvě hodiny kynout (bohatě stačí). V troubě rozpálím nádobu na pečení, do horké nádoby vpracuji těsto a peču nejdříve 15 minut zprudka a dopékám 30 - 40 minut na 180*C do růžova. Je až s podivem, že takto upravené jehněčí maso jedí i zarputilí odpůrci jehněčího.
Žádné komentáře:
Okomentovat